Home > > De coördinator in de praktijk

Dimence Groep & Stichting Prisma: de coördinator in de praktijk

Er zijn al zorginstellingen waar een coördinator een belangrijke rol vervult. Bij gehandicaptenorganisatie Prisma is dat arbo-coördinator Jan van Gestel. Instelling voor geestelijke gezondheidszorg Dimence Groep heeft regionaal niveau medewerkers de taak van decentrale risico-coördinator gegeven. Carla de Bruyn is één van hen. Bekijk hieronder hoe dat in de praktijk werkt.

Dimence Groep (GGZ)
Een aantal medewerkers van de Dimence Groep zijn decentrale risico-coördinator (drc). Per gemeente waar de organisatie werkt is er één zo'n vast aanspreekpunt voor veiligheid. "Als drc ben ik de linking pin tussen de directie en de werkvloer. Ik voel me vaak ook een soort vertaalmachine, iemand die beleid kan vertalen naar concrete acties.”

Stichting Prisma (GHZ)
Prisma werkt al jarenlang aan een organisatie waarin hun cliënten met een verstandelijke beperking zo veel mogelijk vrijheden hebben, zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid van medewerkers. “Agressie mag je nooit als normaal gaan beschouwen.” Lees het hele verhaal (pdf) of bekijk het filmpje hieronder.